21 maj 2022
12:00

IF Brommapojkarna 3

Svag insats resulterade i oavgjort

Matchen börjar med att Hammarby pressar oss högt och vi har svårt att hantera det. Första 10 minutrarna så är det mest Hammarby som har bollen och i just 10:e minuten kommer de helt fria med Nusret men han kommer ut perfekt och räddar skottet till hörna. Fyra minuter senare får Hammarby återigen ett friläge men även denna gång räddar Nusret med en fin benparad....men i 18:e minuten får vi kapitulera när Hammarby rundar Nusret och från väldigt snäv vinkel slår bollen på Anders och in i vårat mål.

Vi har några ströanfall och vid ett av dem får Albin skottläge med skjuter över. I 28:e minuten är det nära 2-0 när Hammarby drar ett skott i stolpen. Där hade vi tur....
Vår bästa chans i första halvlek kommer i 34:e minuten när Adam kommer med full fart från vänsterkanten och drar till med vänstern men skottet går i högt upp i burgaveln.
I slutet på halvleken händer det mycket. Första drar Alex på sig ett gult kort och strax därefter rundar Adam Hammarbys backlinje på högerkanten och spelar in bollen framför mål. Bollen går sedan ut till Ture som skjuter utanför. I halvlekens sista sekunder så kommer Hammarby på deras högerkant och spelar in bollen framför mål och Nusret räddar bollen men då anser domaren att Albin varit oschysst mot en Hammarby spelare och pekar på straffpunkten. En säker straff till höger om Nusret gör ställningen till 2-0 i paus.
Generellt en dålig halvlek från vår sida. Hammarby är betydligt bättre än oss. Vi springer mycket men inte tillsammans, så Hammarby kan ofta spela runt bollen utan att vi får tag i den. Den enda spelare som får godkänt i första halvlek är Nusret.

Andra halvleken börjar precis som den första. Hammarby har mest boll och främst på våran planhalva. I 11:e har de ett skott i burgaveln och i 18:e har de ett tungt skott som Nusret räddar till hörna.
Men efter ca 20 minuter börjar vi ta över matchen. Vi äger bollen i längre perioder och förlägger mer spel på offensiv planhalva än tidigare i matchen. I 27:e får John chansen men hans skott går mitt på deras målvakt.
Sedan kommer utdelningen. Vi presser dem högt och Ludde vinner bollen och spelar ut den till Adam som drar till på ett tillslag och bollen seglar över deras målvakt och 2-1 är ett faktum. Vi fortsätter nu att vara bra och i 34:e så spelar Ludde fram John som sätter dit kvitteringen 2-2.
I 41:a minuten kommer John fri och målvakten rusar ut. När John skjuter tar målvakten med händerna utanför straffområdet och då blir han givetvis utvisad. Högerbacken i Hammarby får dra på sig målvaktströjan. Den efterföljande frisparken slår Adam väldigt bra men den nye målvakten gör en fin räddning intill sin vänstra stolpe. I matchens sista minut får vi en jättechans att vinna matchen. Målvakten i Hammarby slår en dålig boll upp i mitten när han är ganska långt ut till höger i sitt straffområde. Albin nickar bollen hårt mot ett tomt mål men målvakten hinner precis tillbaka och lyckas på mållinjen rädda bollen innan han brakar in i stolpen.

Matchen slutar 2-2. Vi var dåliga i ca 65 minuter innan vi får fart på spelet och lyfter oss rejält sista 25 och då skapar vi tillräckligt mycket för att kunna vinna. Konstig känsla att vara besviken med 2-2 när vi dels underpresterade i stora delar av matchen och dels låg under med 2-0....men så känns det.

Träning tisdag & onsdag i nästa vecka (och matchen mot Viksjö kommer flyttas så ingen match på lördag).